+358 50 330 0099

Ensimmäinen älyhoivakoti avattu Nokialle

Koskihoiva Lehdistötiedote 
Julkaisu: 1.6.2022 klo 8.00 

Koskihoiva avasi tänään ensimmäisen Nokialle hoivakodin, jossa yhtenä osana hyödynnetään älyteknologiaa. Kestävän kehityksen mukainen hirsitalo huokuu kotoisuutta ja innovatiiviset ratkaisut mahdollistavat omaisten osallistamisen asukkaiden arkeen paremmin. 

Tehostetun palveluasumisyksikön avaaminen on ollut puuttuva lenkki hoivatyöhön keskittyneen Koskihoivan palvelutarjonnassa. 

–  Nyt pystymme antamaan asiakkaillemme laadukasta hoivapalvelua läpi koko elämän lastenhoidosta palveluasumiseen, toteaa toimitusjohtaja Maija Halme.

30-paikkainen hoivakoti Villa Koski ei tule olemaan yrityksen ainoa.

– Tulemme toteuttamaan lisää laadukkaita palvelutaloja ja suunnitteilla on avata kolme uutta hoivakotia tulevaisuudessa. 

Innovatiivinen teknologia tukee hoitotyötä

Aikataulussaan valmistuneen hoivakodin toteutti suomalaisen rakentamisen laatuun keskittyvä Hoivarakentajat Oy. Yksikön suunnittelun keskiössä oli alusta lähtien ihminen, asiakkaana ja työntekijänä. Perustana oli myös kestävä kehitys, joka merkitsi kotimaisen ja ekologisen hirren käyttämistä rakentamiseen sekä maalämpöä lämmitykseen ja talon jäähdytykseen. 

– Erottava tekijä Villa Koskessa on älyteknologia, joka näkyy valoissa, aistihuoneessa ja paikannuksessa. Työntekijämme ovat erittäin kiinnostuneita sen tuomiin uusiin mahdollisuuksiin hoitotyössä. Pystymme erilaisten ratkaisujen avulla osallistamaan omaisia asukkaiden arkeen paremmin, Halme kertoo.

Villa Kosken älyhoivakodin paikoista valtaosa on jo varattuja. Asukkaat ovat pääosin ympärivuorokautista hoitoa tarvitsevia yli 65-vuotiaita. Heistä huolehtii lähihoitajista, hoiva-avustajista, geronomeista ja sairaanhoitajista koostuva henkilökunta vetäjänään vankan tehostetun palveluasumisyksikön johtamiskokemuksen omaava Eija Saukko

– Meillä on mahdollisuus luoda asukkaille omannäköistä arkea yhdessä välittävän henkilökunnan kanssa, Saukko toteaa.

Paikallisuudesta kasvuun

1200 neliömetrin tehostetun palveluasumisen hoivakoti sijaitsee noin 2500 m² tontilla. Nokian Taka-Lauttalassa sijaitsevalla Villa Koskella on vahvat paikallisjuuret. 

– Huonekalut tilattiin Orivedeltä, ruoka tulee Tampereelta, apteekkipalvelut tilataan Nokialta ja kiinteistöhuollosta vastaa paikallinen yritys. Haluamme käyttää mahdollisimman paljon lähialueen palveluita, Eija Saukko kertoo.

Koskihoivan taustalla on halu tarjota hoivapalveluita laadukkaasti, mikä tarkoittaa asiakkaan arvostamista ja kunnioittamista. Yrityksen arvot pohjautuvat erityisesti hyvään palveluun, paikallisuuteen ja työn arvostukseen.

– Meitä ajaa halu tuottaa hyvää hoitoa innovatiivisella tavalla ja pienenä organisaationa kehitysmahdollisuutemme ovat erinomaiset. Olemme kasvaneet viime vuosina voimakkaasti. Iäkkäiden määrä jatkaa kasvuaan tulevan 10 vuoden aikana. Onkin syytä toteuttaa uusia tapoja tuottaa hoivaa kaikille sitä tarvitseville, Maija Halme toteaa.

Lisätiedot:

Eija Saukko
yksikönjohtaja, Koskihoiva Oy 

puh 050 3247 226
sähköposti eija.saukko@koskihoiva.fi

Maija Halme 
toimitusjohtaja, Koskihoiva Oy puh 044 011 2252 
sähköposti maija.halme@koskihoiva.fi

www.koskihoiva.fi 

Villa Koski, Taka-Lauttalankatu 4, 37130 Nokia

Koskihoiva Oy on 2015 toimintansa aloittanut kolmen omistajan perustama, Tampereella ja ympäryskunnissa toimiva hoivapalveluihin keskittynyt yritys. Taustalla on omistajien omakohtaiset, vaikuttavat kokemukset hoivapalveluista ja halu tarjota hoivapalveluita laadukkaasti, asiakasta arvostaen ja kunnioittaen. Johtoajatuksena Koskihoiva Oy:lle on antaa ihmisen elää oman kodin tutussa ympäristössä tai kodinomaisessa palvelutalossa täysipainoista ja onnellista elämää.  Vuonna 2021 Koskihoiva teki noin 35 000 asiakaskäyntiä, kokonaistyöaika oli 106 000 h ja keskimääräinen käyntiaika 3 h. Koskihoivassa työskentelee noin 100 henkilöä. Liikevaihto vuodelta 2021 oli 2,15 milj EUR ja tulos 91 000 EUR euroa. 

Jaa uutinen eteenpäin:

Lisää ajankohtaisia uutisia

SafeKoti-hanke parantaa työturvallisuutta

Työturvallisuuden näkökulmasta asiakkaan kotona tehtävä työ on haastavaa. Oleellista on tunnistaa ne toimenpiteet, joilla taataan työntekijän työturvallisuus – niin ennen asiakaskäyntiä, asiakaskäynnin aikana kuin sen

Lue lisää »

Ota yhteyttä lomakkeella